Adres wijzigen Google

Home   »   Adres wijzigen Google

Adres wijzigen Google

Ben je net verhuisd of ga je een tweede locatie van je bedrijf openen? Dan is het handig om je adres in Google te wijzigen. Wil je als bedrijf goed vindbaar blijven in Google, dan is het van belang om ook op andere locaties je adres te wijzigen.

In deze blogpost, leg ik je uit: hoe je je adres wijzigt in Google, Welke wijzigingen je op je website moet maken en hoe je kan controleren of je adreswijziging overal goed is doorgevoerd. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.

Adres wijzigen Google

Adres wijzigen in Google

Hoe wijzig ik mijn adres in Google?

Stap 1: Log in op je Google mijn bedrijfsprofiel

wijzig je adres

Log met je Google account in op je Bedrijfsprofiel manager. Let op: Heb je geen toegang tot je bedrijfsprofielmanager? Maak dan geen nieuw bedrijfsprofiel aan, maar volg deze stappen.

Stap 2: Wijzig je adres

Kies voor het potloodje en wijzig je adres.

Stap 3: Wacht op beoordeling

Wacht 3 werkdagen totdat Google je adres goedgekeurd heeft.

Stap 4: (eventueel) verrifier je adres met een code per post

Mits Google je adres zelf niet kan verrifieren? Dan sturen ze je een verrificatie code per post op. Vul deze in je Google bedrijfsmanager in. Daarna zal je nieuwe adres zichtbaar zijn in Google

Wijzig ook hier je adres

Naast dat je je adres in je Google bedrijfsprofielmanager wijzigt, is het van belang dat je dit ook op je eigen en andere websites doorvoert. Voor je lokale SEO, is consistentie enorm belangrijk. Controleer op zijn minst de volgende locaties:

Adres op je website

Oud adres YellowBlueMarketing

Je bedrijfsadres is vaak terug te vinden op meerdere locaties op je website. Denk aan: je footer, je contact pagina en evt. op een apparte landingspagina van je bedrijfslocatie (dit is vaak het geval als er meerdere bedrijfslocaties zijn). Wil je dit in bulk controleren? Gebruik dan een webcrawler. In het voorbeeld hieronder, gebruik ik Screamingfrog.

locaties adres indentificeren met webcrawler

Adres in je structured data

Is er structured data in je website geimplementeerd met o.a. je adres gegevens? Zorg dat dat je webdeveloper deze ook aanpast. Je kan dit controleren door je url op te halen in de structured data testing tool.

Structured data voor je adres

Adres op externe websites

Er zijn een hoop externe websites waar je adres (soms zonder te vragen) wordt gepubliceerd. Denk aan: de KVK, de telefoongids etc. Van belang is dat hier ook de juiste adresgegevens worden overgenomen. Om er achter te komen waar mijn oude adres vermeld staat, maak ik gebruik van een search operator in Google. In dit geval: Bedrijfsnaam + oud bedrijfsadres. Op die manier heb ik in een keer een overzicht van de websites die mijn oude adres vermelden. Zie ook het voorbeeld hieronder.

Adres op externe website zoeken

Impact op lokale SEO

Een tijdje geleden ben ik naar een kleiner dorp verhuist in Nederland. Omdat ik wist dat het zoekvolume op zoekopdrachten met: Leiden en SEO een stuk hoger ligt dan in Voorschoten, besloot ik mijn oude adres online even aan te houden. Totdat de nieuwe bewoner iets geiriteerd appte: “er ligt alweer post voor je, kom je het ophalen”. Ik ben heel benieuwd wat dit mijn met organische posties in Leiden gaat doen. Over 3 maanden zal ik de resultaten hieronder posten.

Lokale SEO resultaten YellowBlueMarketing

SEO-fouten voorkomen?

SEO-checklist
Controleer je optimalisatie-stappen met mijn gratis SEO-checklist. Zo voorkom je fouten in Google en Bing.
Download SEO-checklist
Deze bedrijven gingen je voor:
Logo Booking.com
Logo Adidas
Logo Randstad
SEO-checklist
Download SEO-checklist
Deze bedrijven gingen je voor:
Logo Booking.com
Logo Adidas
Logo Randstad
SEO Mastermind SEO-vraag? Stel hem hier