SEO podcasts

Home   »   SEO podcasts

SEO podcasts

We zitten in een ware podcast hype en natuurlijk kan de SEO industrie niet achter blijven. De afgelopen maanden heb ik een hoop SEO podcasts geluisterd. De een was ik na 10 minuten al zat en bij de ander kon ik niet wachten totdat de volgende uitkwam. In deze blogpost, deel ik mijn favoriete SEO podcasts en licht ik kort toe waarom ik “fan” ben.

Search off the record

Search off the record is een SEO podcast gemaakt door medewerkers van Google. Inclusief John Muller (yay!). De inhoud van de podcast varieert. Soms worden er vakinhoudelijke onderwerpen besproken, de andere keer gaat het over de toekomst van Google of luister je naar een interview met een SEO guru. Wat de podcast ook leuk maakt is dat de medewerkers van Google elkaar al even kennen. Mede daardoor staat de podcast garant voor flauwe “kantoor humor”.

SEO cast

Stel je voor: je werkt voor bedrijf X en wilt graag weten hoe het bij de Bijenkorf er aan toe gaat? Dan is de SEO cast van Dennis Akkerman en Martijn Hoving een aanrader. SEO cast neemt interviews af met SEO guru’s en specialisten van toonaangevende bedrijven waar je super veel van leert. Op die manier kom je achter de visie en werkwijze van andere vakgenoten. Oja en niet te vergeten. Elke SEO cast wordt afgesloten met de vraag: “Wat was jouw grootste SEO f*ckup?”. Die mogen we best wat vaker met elkaar delen 😉

inbound4cast

Zit je in de B2B? Dan kan ik je de SEO podcast van Jerrek Arkes aanbevelen. Tweewekelijks nodigt hij gasten uit die spreken over: SEO, inbound marketing en organische groei. De gasten nemen je mee de diepte in over verschillende trends. Het fijne van deze podcast is dat ze lekker de diepte in gaan. Op die manier kan je goed bepalen of de kennis die gedeeld wordt ook toepasbaar is voor jouw bedrijf of onderneming.

Experts on the wire

Experts on the wire was de eerste podcast die ik ooit luisterde. Het leuke van deze podcast is dat het niet alleen over SEO gaat maar ook over generieke marketing onderwerpen. Dat prikkelt en is super leerzaam. Naast de uiteenlopende onderwerpen is de host ook erg goed. Dan Shure weet de juiste vragen te stellen waardoor er veel waardevolle kennis wordt gedeeld. Smullen geblazen dus als er weer een nieuwe editie uitkomt.

SEO podcast van Chantal Smink

Chantal kom ik tegenwoordig overal tegen en dus ook in Spotify 😉 Met super veel energie duikt ze wekelijks achter haar microfoon en deelt ze haar visie op uiteenlopende SEO onderwerpen. Wat ik vooral waardeer is haar eigen visie en kijk op SEO. En als je denkt dat je keywordtool, op plek 1 staan en links kopen belangrijk is? Dan is het tijd om de podcast van Chantal te gaan luisteren.

Crawling mondays

Als je al even in de SEO industrie meeloopt, dan ben je vast en zeker Aleyda Solis tegen gekomen. Sinds een jaar of twee rund ze vrij consequent een SEO podcast genaamd: Crawling mondays. Het leuke aan deze podcast vind ik dat er onderwerpen aan bod komen die niet vaak besproken worden. Denk aan: SEO voor publishers, SEO a/b testen of project management. De moeite waard om te luisteren dus!

SERP’s up SEO podcast

SERP’s Up is een SEO podcast die zowel voor de beginner als de ervaren SEO specialist interessant is. Hij wordt gehost door Mordy Oberstein en Crystal Carter. Wat ik vooral zo leuk vindt aan deze (vrij nieuwe) podcast, is de onconventionele kijk op SEO. Dit leverde mij bij elke editie weer een hoop nieuwe inzichten op.

The Growth Room

The Growth Room is een podcast gemaakt door de Organic Marketing agency OAK. De podcast trekt SEO iets breder dan SEO voor Google alleen. Zo worden in de podcast experts uitgenodigd die kennis hebben van Organic social, SEO voor platformen (Bol.com en Amazone) en natuurlijk de SEO specialisten in Google. De podcast beperkt zich niet tot experts in Nederland. Ook vanuit het buitenland worden Guru’s “ingevlogen”. Zo zat een van mijn favoriete SEO specialisten (Lily Ray) recent ook in de podcast. Jurjen van den Broek (de host van de podcast) weet keer op keer de juiste vragen te stellen waardoor je elke editie weer iets waardevols over SEO leert. Twijfel dus zeker niet om je te abonneren.

De SEO podcast

Rutger Steenbergen en Michiel Brand waren er als de kippen bij. Het woordje podcast was nog maar net uitgevonden of deze twee enthousiastelingen begonnen een wel gewaardeerde SEO podcast. In de SEO podcast bespreken beide heren hun SEO strategieën en inzichten die ze de afgelopen jaren hebben op gedaan. Een must voor elke SEO specialist.

Groei door online marketing podcast

Ken jij alle geheimen van SEO al, maar wil je je wat breder ontwikkelen? Dan is de podcast “Groei door online marketing” van Ruben de Vries een aanrader. In zijn podcast worden uiteenlopende onderwerpen besproken te maken hebben met online marketing. Het leuke aan de podcast van Ruben vind ik dat er specialisten aan het woord zijn die vaak met onderwerp X of Y al succes bereikt hebben en daardoor super praktische tips kunnen geven. Ben je opzoek naar nieuwe inspiratie? Dan is het zeker de moeite waard om deze podcast eens te luisteren.

SEO-fouten voorkomen?

SEO-checklist
Controleer je optimalisatie-stappen met mijn gratis SEO-checklist. Zo voorkom je fouten in Google en Bing.
Download SEO-checklist
Deze bedrijven gingen je voor:
Logo Booking.com
Logo Adidas
Logo Randstad
SEO-checklist
Download SEO-checklist
Deze bedrijven gingen je voor:
Logo Booking.com
Logo Adidas
Logo Randstad
SEO Mastermind SEO-vraag? Stel hem hier